Skābēšanas mucas

  • 100 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 100

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai  

    Cena 346  ar PVN
    3 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 03

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 80  ar PVN
    5 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 05

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 90  ar PVN
    10 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 10

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 105  ar PVN
    15 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 15

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 130  ar PVN
    20 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 20

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 150  ar PVN
    30 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 30

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 170  ar PVN
    50 litru skābēšanas mucas
    Kods: Raug 50

    Gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšanai 

    Cena 210  ar PVN
  • Skābēti dārzeņi – tas ir ne tikai tradicionālais lietuviešu ēdienu lepnums – tas ir arī neaizvietojams vitamīnu un antioksidantu avots, it sevišķi aukstajā ziemas sezonā.

    Skābēšana ir ļoti drošs dārzeņu konservēšanas veids.

    Izvēlētajiem traukiem bez šaubām ir sen pierādīta ietekme ēdienam, tā kvalitātei un cilvēka veselībai. Tādēļ gurķu, kāpostu un citu dārzeņu skābēšana mūsu piedāvātajā koka mucā ir lieliska izvēle.

    Mēs izgatavojam ozolkoka skābēšanas mucas, kuru tilpums ir no 3 līdz 225 litriem. Pie mucām tiem pievienoti spiediena vāki. Mucas tiek izgatavotas no dabiskā veidā, atklātā vidē žāvēta kokmateriāla. Dažādie gadalaiki norūda kokmateriālu un spēcīgi samazina kokmateriāla skābumu. Tādās mucās glabājamie produkti izcelsies ar nogatavinātu aromātu un garšu. Ir vērts izmēģināt tiem, kas novērtē kvalitāti. Muca izmantojama ne tikai vienu gadu, tādēļ tiek rekomendēts to uzglabāt vēsā, 8-10°C temperatūras telpā, savukārt pirms lietošanas, to uzbriedināt ar ūdeni.

    Kāpēc skābēt kāpostus vai gurķus tiek rekomendēts ozolkoka mucās? Tādēļ, ka tikai šajās mucās skābēti kāposti būs sevišķi kraukšķīgi un garšīgi, gurķi būs cietāki kraukšķīgāki, ar citādāku piegaršu, protams, garša būs atkarīga arī no tā, kādu recepti Jūs izvēlēsieties.

    Pirms sākat skābēt dārzeņus, ir obligāti atbilstoši jāsagatavo muca.

    Vispirms Jums vajadzētu tukšu mucu applaucēt ar verdošu ūdeni. Labi izplaucēt un izdezinficēt nepieciešams tam, lai ietu bojā visas baktērijas un mikroorganismi. Uzvārīto ūdeni salejiet mucā. Neaizmirstiet applaucēt arī kokmateriāla spiediena vāku. Kad ir pagājusi pusstunda, izlejiet ūdeni no mucas. Tad salejiet mucā tīru ūdeni un uzbriediniet. Uzbriedināšana var ilgt 12–24 stundas.

    Padomi, kā skābēt gurķus un kāpostus

    • Skābējot gurķus, galvenokārt izvēlieties tikai vēlīnos dārza gurķus, jo tādi gurķi vislabāk saglabājas. Kopā ar gurķiem mucā pievienojiet dilles, mārrutkus, ķiršu lapas, ķiploku galviņas. Gurķus aplejiet tikai ar aukstu ūdeni. Vienam ūdens spainim nepieciešams aptuveni pus kilograms rupjās sāls.

    • Uzlieciet spiediena vāku, mucas virspusi pārklājiet ar marli un to piestipriniet. Glabāt 15-20°C temperatūras telpā. Tā skābētie gurķi ļoti labi saglabāsies līdz pat pavasarim.

    Kāpostu skābēšana

    • Skābējot kāpostus, mucas pamatni izklāt ar nesagrieztām kāpostu lapām. Starp lapām tāpat varat ielikt vairākas rupjmaizes šķēles un lielos gabalos sagrieztus antanin šķirnes ābolus. Šie produkti veicinās skābšanas procesu, kā arī piešķirs kāpostiem patīkamu pēcgaršu un aromātu.

    • Mucā sabērtos kāpostus ar burkāniem, citām piedevām un garšvielām neaizmirstiet ļoti labi saspiest, padauzīt ar stampu, vai ļoti labi samīcīt, saspiest ar dūrēm.

    • Slāņos saliktajiem visiem kāpostiem obligāti atstājiet brīvu vietu (vismaz 3 pirkstu platumā), kur izveidoties sulai, kad būs uzspiests spiediena vāks.

    • Uz saspiestajiem kāpostiem uzlieciet spiediena vāku ar novārītu akmeni (vai citu smagu priekšmetu) un uzlieciet uz mucas marli. Ideāla temperatūra kāpostu skābēšanai - 15-20°C.

    • Kāposti sāks skābt pēc 2-3 dienām, tad virspusē esošajā šķidrumā izveidosies putas. Tās ir obligāti jānosmeļ, jo tajās var sākt vairoties kaitīgie mikroorganismi.

    • Turpiniet skābēt nedēļu, katru dienu visā garumā pabadot ar koka kociņu, lai tiktu likvidētas izveidojušas gāzes.

    • Kad ir pagājis minētais laiks, kāpostus nepieciešams iznest vēsā, 8-10°C telpā, atkal pārklāt ar tīru marli, saspiest un turpināt skābēt vēl 1-2 nedēļas.

    Labu apetīti!
      

    Lasīt vairāk