Ozolkoka mucas medus uzlējumam

  • 50 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM050

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 220  - 230  ar PVN
    30 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM030

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 182  - 192  ar PVN
    20 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM020

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 160  - 170  ar PVN
    15 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM015

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 138  - 148  ar PVN
    10 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM010

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 116  - 121  ar PVN
    5 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM005

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 99  - 104  ar PVN
    3 litru ozolkoka mucas medus uzlējumam
    Kods: AZSM003

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to ozolkoka mucās 

    Cena 88  - 93  ar PVN
  • Medus uzlējuma nogatavināšanai vislabāk piemērotas ir ozolkoka mucas. Kad nogatavojas medus uzlējums, ozols to izsausinās, samīkstinās tā saldumu un atšķaidīs asumu. Lai arī medus uzlējuma nogatavināšanas laikā fermentācija nenoris, taču pats medus uzlējuma nogatavināšanas process ozolkoka mucās kardināli izmainīs tā garšu.

    Tā kā medus uzlējums pēc būtības ir vīns, nogatavināšanas process tā garšu tikai uzlabos. Novecošana ļauj vēlamajām garšām sajaukties un kļūt izteiksmīgākām, tā ir arī priekšrocība, jo ļauj izplatīties konkrētām nevēlamajām garšām.

    Ozola kokmateriālu ir vienkārši lietot un tas var kļūt par interesantu sastāvdaļu, kura piešķir medus uzlējumam lielu izsmalcinātību. Ozolkoka muca dzērienam piešķirs dažnedažādus tādus garšu apvienojumus kā vaniļa, kura nodrošinās nelielu tanīnu savilkšanos un nedaudz nokrāsos medus uzlējumu. Mucas iekšpusei jābūt izdedzinātai. Jo vairāk būs izdedzināta muca, jo vairāk tā medus uzlējumam piešķirs karameles, vaniļas, šokolādes piegaršu. Taču, ja vēlaties eksperimentēt un atklāt vēl interesantākas medus uzlējuma garšas, varat izvēlēties arī pārogļotu ozolkoka mucu.

    Salieto medus uzlējumu ozolkoka mucās vajadzētu glabāt vismaz pusotru, divus mēnešus – tā tiks nogatavinātas un atklāsies vislabākās garšas īpašības.

    Mūsu sortimentā varat atrast no 3 līdz 50 litru tilpuma ozolkoka mucas, kas paredzētas medus uzlējuma nogatavināšanai.
     

    Lasīt vairāk