20 litru franču ozolkoka mucas vīnam

  • 20 litru franču ozolkoka mucas vīnam

    Kods: PAZSY20
    Cena 185  ar PVN
    Uz grozu 

    Pagatavojiet vienreizēju dzērienu, nogatavinot to franču ozolkoka mucās 

  • Roku darba ozolkoka muca, kas paredzēta nogatavināšanai un dažādu šķidrumu glabāšanai. Mucas tiek izgatavotas, ievērojot senās amatniecības tradīcijas. Mucas iekšpuse ir apdedzināta, malas pārklātas ar vasku. Tā ka mucas ir roku darba, to tilpums ir aptuvens.

    Koka dēļu (dēlīšu) biezums no ~18 (3 litru) līdz ~28 mm (50 litru). No dēļu biezuma ir atkarīgs piešķirtās garšas un aromāta intensīvums, kā arī jo biezāki dēlīši, jo vairāk reižu mucu būs iespējams izmantot. Protams, katru reizi uzlieto šķidrumu nepieciešams glabāt arvien ilgāk, kā arī uzliešanas skaits ir atkarīgs no glabāšanas termiņa. Nerūsējoša tērauda gredzeni 1,5-2mm biezi, 20-35 mm plati (gredzenu biezums un platums ir atkarīgs no mucas tilpuma).

    Mucu nepieciešams aizsargāt no tiešajiem saules stariem. Tiek rekomendēts uzglabāt 10–12 C° un 65%–85% mitrā telpā, glabājot siltākā un sausākā telpā – šķidrums izgaro.

    Mucas pagatavošana lietošanai: vispirms, ielejiet 100–200 ml aukstu ūdeni un izskalojiet. Tā izmazgāsiet apogļotās kokmateriāla daļiņas, jo mucas iekšpuse ir dedzināta. Piepildiet tvertni ar aukstu ūdeni un atstājiet, lai pastāv līdz 3 diennaktīm. Sākumā no kokmateriāla mucas var izsūkties ūdens, taču pēc kāda laika kokmateriāls uzbriedīs un muca vairs nelaidīs cauri šķidrumus. Aptuveni pēc 1–3 diennaktīm izlejiet ūdeni un piepildiet mucu ar savu dzērienu.

    Visām mucām tiek piešķirta garantija līdz pirmajai uzliešanai. Ja muca ar ūdeni neuzbriest 3 diennakšu laikā – apmainīsim to pret jaunu. Svarīgi! Piepildot mucu ar citu šķidrumu, muca netiks apmainīta, taču to varēsim saremontēt. Lietotas mucas remonts klientam galvenokārt neko neizmaksā (taču klientam nākas apmaksāt transportēšanas izdevumus).

    Šķidruma nogatavināšana: mazās mucās tiek ātrāk izplatīta ozola garša. 3 litru mucā nogatavināmo šķidrumu drīkst garšot jau pēc 2–4 nedēļām. Nākamajās reizēs ielejot, iespējams glabāt arī ilgāk. Jo lielāka muca, jo mazāka kokmateriāla virsmas ietekme mucas saturam un dzērienu nepieciešams nogatavināt ilgāk. Ja 20 litru mucā pirmo reizi šķidrums tiek nogatavināts 6–12 mēnešus, tad 200–250 l mucā šis process var ieilgt līdz vairākiem gadiem.

    Temperatūra un mitrums: augstāka temperatūra nogatavināšanas procesu paātrina, zemāka – samazina. Temperatūras izmaiņas tāpat atšķirīgi ietekmē garšu un ozola uzsūkšanās intensitāti. Sauss gaiss un augstāka temperatūra veicina ūdens izgarošanu un tīrā alkohola koncentrācijas palielināšanos.